Paviljoen Zelf Bouwen: Tips, Mogelijkheden & Alternatieven

Paviljoen Zelf Bouwen: Tips, Mogelijkheden & Alternatieven

10 mei 2023

Paviljoen Zelf Bouwen: Tips, Mogelijkheden & Alternatieven

Een overkapping voor de tuin of het terras is voor veel mensen een grote droom. Hierdoor kunt u nog meer genieten van uw buitenruimte. In plaats van het kopen van een kant-en-klaar paviljoen kiezen velen ervoor om zelf een paviljoen te bouwen. Maar waar moet u op letten? En is het echt zo eenvoudig om zonder verdere moeilijkheden een paviljoen in de tuin te plaatsen?

Wij van PERGOLUX laten u graag zien waar het op aankomt, wat u moet overwegen en welke alternatieven er zijn. Zorg nu voor een prachtige overkapping in uw buitenruimte!

Dit moet u weten als u zelf een paviljoen wilt bouwen

Wilt u zelf een paviljoen bouwen? Voordat het doe-het-zelf-project in uw tuin van start kan gaan, moet u het een en ander weten. Het bouwen van een paviljoen is namelijk niet eenvoudig. U moet het volgende overwegen:

  • het juiste materiaal gebruiken
  • een nauwkeurige aanpak volgen
  • een grondige planning uitvoeren

De meeste mensen die zelf een paviljoen willen bouwen, kiezen hout als materiaal. Maar het is niet genoeg om gewoon wat houten palen of platen te kopen. Materialen zoals grondankers en opschroefankers zijn ook essentieel als u zelf een paviljoen wilt bouwen.

Naast het juiste materiaal, de handwerkvaardigheden en de vereiste kennis, is het belangrijk om een grondige planning van het project te maken voordat u begint. Waar moet het zelfgebouwde paviljoen staan? Welke afmetingen moet het hebben? En met welk doel wilt u uw paviljoen gebruiken? Al deze vragen zijn belangrijk en moeten worden beantwoord voordat u de materialen aanschaft, zodat u alles bij de hand heeft voor wat u nodig heeft voor uw project. Zo kunt u zelf een paviljoen bouwen.

Hoe bouwt u zelf een paviljoen?

De eerste stap in uw plan om zelf een paviljoen te bouwen, moet de planning zijn. Kies een locatie in uw tuin waar het paviljoen goed past. Definieer deze plek voordat u verder gaat met uw planning. Sommigen willen een overkapping in hun tuin, anderen geven de voorkeur aan een paviljoen als terrasoverkapping. U kunt er ook voor kiezen om het paviljoen gedeeltelijk over het terras en gedeeltelijk over de tuin te laten lopen.

De tweede stap, als u zelf een paviljoen wilt bouwen, is het maken van een schets. Hierop moet u de hoogte, breedte en lengte van het paviljoen noteren. Dit is een belangrijke basis, omdat u op deze manier de juiste maten voor de houten balken kunt kiezen. Als u een gedetailleerde schets heeft gemaakt, kunt u de materialen aanschaffen en het hout op maat laten zagen. Het is het beste om deze stap door een professional te laten uitvoeren, omdat hij de exacte maten nauwkeurig kan volgen en over het benodigde gereedschap beschikt.

Voor een perfecte basis van uw paviljoen is het belangrijk om de grond zo goed mogelijk te egaliseren. Gebruik bij voorkeur een waterpas om te bepalen of uw ondergrond geschikt is. Bevestig de juiste hulzen zodat de palen stevig staan.

Zorg voor stevige schroefverbindingen, want anders kan uw zelfgebouwde paviljoen wiebelen. Dit moet worden vermeden, omdat dit de veiligheid bij wind en weer kan beïnvloeden. Tot slot is het ook belangrijk om een afwerking aan te brengen, omdat hout anders snel beschadigd kan raken door sneeuw en regen, evenals andere weersomstandigheden. Zelfs intense zonnestraling kan uw zelfgebouwde paviljoen aantasten.

Paviljoen zelf bouwen: Praktische alternatieven

Het is niet zo eenvoudig om zelf een paviljoen te bouwen. U moet hierbij veel overwegen, zodat uw eindresultaat niet alleen mooi oogt en uw buitenruimte visueel verbetert, maar ook aan hoge kwaliteitseisen voldoet. Kwaliteit is immers van het grootste belang als het gaat om de stabiliteit, duurzaamheid en levensduur van uw paviljoen. Het zelf bouwen van een paviljoen is dus niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt.

Daarom bieden wij bij PERGOLUX aantrekkelijke alternatieven aan. In onze online winkel vindt u talloze pergola's met een unieke uitstraling die uw buitenruimte tot een echte blikvanger maken. Bovendien maken we gebruik van hoogwaardige materialen, zodat u kunt profiteren van uitstekende kwaliteit. Dankzij onze  hebben onze pergola's een lange levensduur en bieden ze goede bescherming tegen wind en weer.

Kies voor een natuurlijke houten pergola, de moderne klassieker, een aluminium pergola of een glazen pergola dak voor dat beetje extra. Wat uw individuele wensen ook zijn, bij PERGOLUX zult u vinden wat u zoekt, zonder zelf een paviljoen te hoeven bouwen.

Bespaar uzelf moeite, tijd en zorgen met pergola's van PERGOLUX. Onze producten worden geleverd met minimale montage-inspanningen, zodat u er het hele jaar door van kunt genieten. Maak ook gerust gebruik van onze handige montage-service.

Paviljoen zelf bouwen of een pergola kopen bij PERGOLUX

Droomt u van uw eigen paviljoen in uw tuin of op uw terras? Wilt u het hele jaar door profiteren van een overkapping in uw buitenruimte? Dan hoeft u niet per se zelf een paviljoen te bouwen. Bij PERGOLUX vindt u hoogwaardige pergola's die niet alleen qua uiterlijk overtuigen, maar ook van hoge kwaliteit zijn. Blader nu door ons assortiment en vind de pergola die aan uw individuele eisen voldoet.

Heeft u nog vragen over ons productaanbod? Of kunnen we u ergens anders mee helpen? Aarzel dan niet en neem gewoon contact met ons op. We zijn bereikbaar via video-oproep, chat of telefoon!